Etterforsker overgrep mot 60 jenter

04.02.2015.

Kilde: NRK

En lærer bosatt i Oppland er siktet for overgrep mot nesten 20 unge jenter. Saken kan ifølge politiet omfatte så mange som 60 jenter over store deler av landet.

En mannen i 40-årene er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år og seksuell handling med barn under 16 år under særdeles skjerpende omstendigheter.

De fleste av tilfellene han er siktet for, dreier seg om oppbevaring av ulovlige materiale, blant annet bilder og film. Mannen skal ifølge VG ha brukt falsk identitet på ulike chattetjenester på Internett.

Mannen er tidligere lærer, og det inngår i siktelsen at han skal ha misbrukt stillingen sin.

thhconsulting

Politiet tror det er flere fornærmede

Mannen bor et sted i Oppland, og at saken etterforskes i et av politidistriktene i fylket.

Det aktuelle politidistriktet har etterforsket saken siden i slutten av september i fjor. I oktober ble mannen pågrepet og har siden sittet varetektsfengslet.

Den yngste jenta ha vært ti år da hun ble utsatt for overgrep via internett. Så langt omfatter siktelsen nær 20 jenter, men siktelsen kan bli utvidet.

– Vi har identifisert omtrent 60 antatt fornærmede, men vi har så langt ikke gjennomført avhør av alle disse. Vi identifiserer også stadig nye tilfeller og det gjenstår en del arbeid med å gjennomgå det beslaglagte materialet, sier politiadvokaten som har ansvaret for saken til NRK.

Det eldste forholdet som etterforskes, er fra ti år tilbake. Ifølge politiet er de antatt fornærmede spredd over flere titalls kommuner rundt i landet.

Omfattende etterforskning

Politiet sier dette er en svært omfattende og krevende sak for dem, og en av de største sedelighetssakene i politidistriktet noensinne.

– Vi får teknisk og taktisk bistand fra Kripos, blant annet til å systematisere og analysere beslag av datautstyr, sier politiadvokaten.

Politiet regner med å være ferdig med gjennomgangen av databeslagene i løpet av kort tid, men det gjenstår mye etterforskning.

NRK har også vært i kontakt med mannens advokat. Han vil ikke kommentere saken nå, men sier til VG at hans klient tar siktelsen meget tungt.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

 

 

Advertisements