Ann-Birgit fant skjult kamera i soveromsvegg

02.05.15.

Kilde: Varden

Naboen installerte kamera og mikrofon i soveromsveggen til Ann-Birgit Strand. Hun mener kvinner som blir forfulgt ikke tas på alvor.

kamera i  vegg

Naboen hennes er tiltalt for å ha boret flere hull i veggen inn til leiligheten til Ann-Birgit Strand. Han skal ha montert kamera og mikrofon som gjorde opptak inn i soverommet hennes og andre steder i leiligheten.

Dette håper hun er slutten på 18 år med det Strand karakteriserer som personforfølgelse.

Sedelighetssak

Den tiltalte kragerømannen må svare for seks tiltalepunkter når han møter i Nedre Telemark tingrett 9. mars.

Et av tiltalepunktene gjelder seksualforbrytelser. Han er tiltalt etter straffelovens paragraf 201, for seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd. Strafferammen for slike forhold er bøter eller fengsel i inntil ett år.

Han er også tiltalt for å ha gjennomført overvåking uten å ha varslet Datatilsynet.

Ann-Birgit Strand ser fram til rettssaken. Hun håper det kan avslutte en lang kamp for å få fred fra naboen sin.

– Det er en lettelse å bli ferdig med denne saken. Det har tatt veldig lang tid til endelig å få prøvd den i rettsapparatet.

Oppdaget av snekker

Kamera og ledninger til naboleiligheten ble oppdaget høsten 2013. En snekker skulle skifte ut panel i soverommet, og fant utstyret da han jobbet med veggen.

– Jeg ble rett og slett sjokkert da jeg forsto at han har sittet og sett på meg inne i sin egen leilighet, sier Strand til Varden.

Hun skildrer en tilværelse med en nabo som har oppsøkt henne i over 18 år.

Det startet da hun ble skilt.Hun forteller at hun har vært utsatt for det hun mener er en rekke seksuelle tilnærmelser gjennom flere år, forhold hun har anmeldt til politiet.

Sakene har siden blitt henlagt.

Strand håper hun får bedre beskyttelse hvis personen dømmes.

Utslag på mikrofoner

Strand mener hun fremdeles ikke er trygg på hva naboen gjør og kan gjøre, selv etter at politiet fant overvåkingsutstyret inne i naboleiligheten.

– Jeg har et håp om at Norge får på plass et lovverk som beskytter kvinner som blir personforfulgt, slik det er i Sverige og Danmark. Jeg kjenner at jeg ikke er blitt tatt på alvor.

Hun har selv en detektor som registrerer avlyttingsutstyr. Den måler stadig utslag i veggen over trappen.

– Hvorfor har ikke du flyttet?

– Jeg mener det ikke er jeg, som er fornærmet, som skal bli tvunget til å flytte.

Erkjenner straffskyld

Tiltaltes forsvarer, Johan Tønnes Løchstøer, sier til Varden at han foreløpig ikke ønsker å kommentere tiltalen mot sin klient.

Han har likevel tidligere uttalt til TV 2 at hans klient erkjenner straffskyld for de alvorligste punktene i tiltalen som skal behandles i retten i mars.
Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

 

Advertisements