Kommunetoppen nekter straffskyld for korrupsjon

 

05.02.2015.

Kilde: Romerikes Blad – Dagbladet

ØVRE ROMERIKE: Den pågrepne kommunetoppen er siktet for korrupsjon. Begge de to pågrepne er motorsykkelentusiaster, og etter det Dagbladet får opplyst undersøker politiet blant annet om bedriftslederen har overdratt kjøretøy, mc-deler eller lignende verdier til kommunelederen i perioden som er relevant. Kommunelederen, som ut fra Dagbladets undersøkelser verken har betalingsanmerkninger eller låneheftelser, er i dag registrert som eier av fire Harley Davidson og en eldre personbil.

korrupsjon-romerike

RB kjenner til at kommunetoppen er siktet for å ha attestert fiktive fakturaer, og for å ha mottatt fordeler fra navngitte personer.

– Min klient er siktet for korrupsjon. Jeg har ikke sett noen dokumenter i saken, men har hatt en samtale med min klient nå i kveld. Det eneste jeg kan si er at han ikke forstår grunnlaget for siktelsen, han erkjenner ikke straffskyld og vil begjære seg løslatt torsdag, sier mannens forsvarer Kristen S. Fari til rb.no.

To personer pågrepet

– Hvordan reagerer siktede på pågripelsen og ransakelsen av boligen?

– I og med at han ikke forstår grunnlaget for siktelsen, forstår han heller ikke hvorfor han ble pågrepet, så da kan man jo bare tenke seg reaksjonen, sier Fari.

I følge Politiet på Romerike er to personer pågrepet  – en av dem med en ledende kommunal stilling – i forbindelse med opprullingen av en større økokrimsak.

– Jeg kan bekrefte at vi har gjennomført en større aksjon i morgentimene onsdag. To personer er pågrepet, og det er foretatt ransaking i forbindelse med aksjonen, sier politiadvokat Mathias Emil Hager ved økonomiavsnittet i Romerike politidistrikt til rb.no.

Suspendert fra sin stilling

Rådmannen i den aktuelle kommunen opplyser at den pågrepne kommunetoppen ble suspendert fra sin stilling i forrige uke.

– Bakgrunnen var mistanke om uregelmessigheter som en internkontroll i kommunen avdekket, sier rådmannen til rb.no.

De to pågrepne blir framstilt for varetektsfengsling klokka 13 eller klokka 14 torsdag.

– Da vil politiet mest sannsynlig begjære han fengslet for en periode. Om det blir med restriksjoner, vet jeg foreløpig ikke, sier forsvarer Fari.

– Sjekker motorsykler

Begge de to pågrepne er motorsykkelentusiaster, og etter det  Dagbladet får opplyst undersøker politiet blant annet om bedriftslederen har overdratt kjøretøy, mc-deler eller lignende verdier til kommunelederen i perioden som er relevant.

Kommunelederen, som ut fra Dagbladets undersøkelser verken har betalingsanmerkninger eller låneheftelser, er i dag registrert som eier av fire Harley Davidson og en eldre personbil.

 

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

 

 

Advertisements