Hyret privatetterforsker – ble frifunnet for voldtekt med døden til følge

20.02.2015.

Kilde: nrk

tingrett

Den ene av de to mennene som i tingretten ble dømt for å stå bak drapet på Magnar Sivertsen i Olderdalen i 2013, er frifunnet i lagmannsretten.

55 år gamle Sivertsen ble funnet i sitt eget hjem i Olderdalen 21. september 2013. Politiet startet raskt etterforskningen av det de mente var et drap.

– Dette er en svært grov sak, på grunn av måten drapet ble utført på, sa aktor Torstein Lindquister til NRK da tiltalen lå klar i juni i fjor.

To menn, som da var 32 og 41 år, ble senere dømt i Nord-Troms tingrett for voldtekt med døden til følge.

Den eldste av de to dømte anket saken videre til lagmannsretten, hvor han torsdag ble frifunnet.

Manglende bevis

– Min klient er selvfølgelig tilfreds med utfallet av saken, og vi mener dette er korrekt. Vi har hele tiden hevdet at han ikke er skyldig for å ha gjort det han er tiltalt for, sier 42-åringens forsvarer Svein Kristian Wikstrøm til NRK.

Han dro like etter domsavsigelsen sammen med sin klient til Tromsø fengsel for å hente 42-åringens ting. Han har sittet i varetekt i 16 måneder.

Hva tror du ble utslagsgivende for at din klient ble frifunnet?

– Det er nok det bevisbildet vi har presentert, og at vi blant annet har påpekt at det er bevis som manglet, og at forklaringen til min klients medtiltalte ikke var troverdig.

Forsvaret hadde også hyret en privatetterforsker i saken. Advokat Wikstrøm er sikker på at han har hatt påvirkning på utfallet av saken.

– Nøyaktig hvor mye han har hatt å si er vanskelig å si noe om, men det er klart det har hatt betydning for saken, sier Wikstrøm.

– Vi er svært overrasket

Aktor Torstein Lindquister er overrasket over utfallet av saken i lagmannsretten.

– Vi har presentert saken grundig og gjort en god jobb i vår etterforskning, og er svært overrasket over utfallet, sier Lindquister.

Hva tror du denne privatetterforskeren har hatt å si for utfallet?

– Vi fikk ingen begrunnelse for avgjørelsen, så det blir bare spekulasjoner. Jeg forstår som sagt ikke hvorfor utfallet ble som det ble.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

 

Advertisements