For ti år siden henla politiet voldtektsanmeldelsen – i dag fikk kvinnen forklare seg

23.02.2015.

Kilde: NRK

Norgeslover

Mannen i 30-årene, som er tiltalt for voldtekt av fem jenter, erklærte ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet i Salten tingrett i dag.

Ti år etter at den første voldtekten skal ha skjedd, står fem kvinner i dag ansikt til ansikt med en frilansfotograf i 30-årene som de har anmeldt i en omfattende overgrepssak. Tre av jentene var ifølge tiltalen bevisstløse da overgrepet skjedde.

Nektet straffskyld

Den tiltalte bodømannen nekter straffskyld for samtlige tiltalepunkter, med unntak av punktet som omhandler besittelse av bilder og videoer som viser seksuelle overgrep mot barn.

Ifølge aktor er listen over beviser mot tiltalte omfattende, blant annet utskrifter av samtaler fra sosiale medier, bilder, filmer og til sammen 14 vitner.

Mannens forsvarer Hilde Guldbakke ba retten vurdere hvert forhold for seg.

– I denne saken står vi ovenfor fem fornærmede som behandles under ett. Jeg har hele tiden påpekt at hver enkelt sak må vurderes for seg, sa hun.

– Ble voldtatt i leilighet

Først ut blant de fornærmede kvinnene var bare 14 år da hun i 2005 stiftet bekjentskap med tiltalte gjennom nettsiden «Blink».

– Vi delte interessen for foto og sykling. Det var spennende å skrive med en som var eldre. Jeg følte ikke det var noe problem å si at jeg gikk på ungdomsskolen.

Jenta forklarer at hun en dag ble oppsøkt av tiltalte ved en kiosk i Bodø.

– Jeg følte ingen frykt. Det var litt spennende.

Sammen med tiltalte og en venninne skal turen ha gått til en leilighet. Der skal tiltalte ha voldtatt 14-åringen.

– Da venninnen min måtte dra, forandret han seg. Han ble mer frampå. Han tok på en kondom og la seg over meg på sofaen. Jeg prøvde å vri ham unna – sa jeg bare var 14. Jeg var redd.

Beskrev fødselsmerke

Den fornærmede kvinnen, som i dag er 24 år, beskriver flere kjennetegn ved tiltalte, blant annet et fødselsmerke. Hun hevder hun fortalte venninnen han hun hadde opplevd.

– Venninnen din har sagt at hun ikke var til stede i leiligheta, påpeker aktor.

– Det stiller jeg meg uforstående til. Jeg tror de har hatt kontakt.

Kvinnen anmelder mannen, og forklarer at hun møtte ham på gata.

– Han sa jeg måtte flytte fra Bodø.

Politiet henlegger saken, og det tar kvinnen tungt.

– Det var min største frykt. Å ikke bli trodd.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

 

 

 

Advertisements