Mente bilisten hadde skyld i ulykken. Nå har Statens vegvesen snudd!

 

etterforsker_vegvesen

Kilde: Finnmarken, Anniken Renslo Sandvik.

– Det er veldig viktig at bilisten har blitt fritatt for skyld, det er vi glade for. Det har vært det viktigste for oss i denne saken.

Det sier privatetterforsker og utflyttet vardøværing Walter Andersen til iFinnmark. Han ble kontaktet av en bilist etter en trafikkulykke der E75 møter Brodtkorpsgate mellom tunnelen og flerbrukshuset i Vardø i fjor.

Ulykken førte til skader på både person og kjøretøy, og skylden falt på bilisten som kom kjørende ut av tunnelen. Det ville ikke vedkommende godta.

– Hun kunne ikke godta skyldspørsmålet, for det var ikke noen skilt som viste at hun hadde vikeplikt i krysset. Derfor tok jeg saken, forteller Andersen.

Får 12.000 kroner

I begynnelsen av mars kom brevet som både han og hans klient har ventet på. Her innrømmer nemlig Statens vegvesen at det skulle vært satt opp et skilt.

«Vi (…) finner å kunne innrømme et visst ansvar for trafikkuhellet da det ikke var satt opp trafikkskilt 202 vikeplikt i Brodtkorpsgate,» heter det i brevet.

Derfor får bilisten nå 12.000 kroner i erstatning, noe som er tilsvarende den omsetningsverdien ulykkeskjøretøyet er beregnet å ha. Dette er under halvparten av det beløpet bilisten krevde, men er like fullt akseptert.

– Det viktigste her er å få saken ut av verden, og bli fritatt for skyld sier Walter Andersen.

En forglemmelse

Ulykken har ikke ført til vikepliktskilt i Brodtkorpsgate, men heller en oppheving av forkjørsretten på E75 etter tunnelen. Det er Walter Andersen fornøyd med, selv om han skulle ønske det var på plass for lenge siden.

– Det burde jo vært på plass da tunnelen ble åpnet for over 30 år siden. Det er bedre seint enn aldri, men det er beklagelig at det må skje et uhell før de gjør jobben sin, sier han.

Byggeleder Marit Slundgård i Statens vegvesen er hun som har sørget for at skiltet nå har kommet på plass. Hun innrømmer også at skiltet burde vært der fra før.

– Det er ikke annet å si enn at det var en forglemmelse at det ikke var satt opp. Jeg vil tro at vi ble klar over at det manglet da ulykken skjedde, sier hun.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

Advertisements