Elkjøp-varene var på vei til Tromsø i stor leveranse. Da sjåføren kom fram, var traileren robbet for elektronikk

 

elkjop_etterforsker

Kilde: Nordlys – Silje Solstad

Nå må kundene belage seg på å vente.

For en uke siden kom en trailer fullastet med varer til Elkjøps varehus i Tromsø.

Trodde sjåføren.

Da traileren var parkert og lukene ble åpnet, var en rekke varer stjålet. Nå venter flere kunder på leveransene.

Må vente på TV

Det bekrefter pressevakt hos Elkjøp, Øystein A. Schmidt, til Nordlys.

– Det var en kombinasjon av ordinære lagervarer og enkelte forhåndsbestilte varer som ble stjålet. Dessverre vil enkelte kunder bli rammet da varene ikke vil bli levert som lovet grunnet dette tyveri. Disse kundene vil bli kontaktet og informert om hendelsen samt årsaken til forsinkelsen, samtidig som de aktuelle varene må bestilles opp på nytt, skriver Schmidt i en e-post.

En kunde, som ventet på en TV fra Elkjøp, forteller til Nordlys at hun ble ringt opp av kundeservice onsdag og fortalt om forsinkelsen – som skyldtes et tyveri.

Etterforskes av politiet

Både Elkjøp og firmaet som stod for transporten, Åkeriet, har anmeldt saken til politiet. Det er Troms politidistrikt som etterforsker saken.

Det bekrefter Jarle Johnsen, politioverbetjent i etterforskningsavdelingen i politidistriktet.

– Vi etterforsker et grovt tyveri fra et vogntog. Tyveriet ble først oppdaget da man skulle losse av varene i Tromsø, sier Johnsen til Nordlys.

Det var i hovedsak elektronikk-varer som ble stjålet. Varene var lastet på et sted i Sverige og kjørt til Tromsø. Tyveriet skal antakelig ha skjedd på veien dit. Nå har politiet i Tromsø opprettet kontakt med politiet i Sverige for å oppklare tyveriet.

– Vi har foretatt noen avhør og hentet inn en del informasjon som vi bearbeider nå for å finne ut hva som har skjedd, sier Johnsen.

Advertisements