Apotekansatt stjal medisin og tusenvis av kroner

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kilde: Nettavisen – Siv Elisabeth Limkjær.

Helsetilsynet har nå fratatt apotekteknikeren autorisasjonen.

Apotekets ledelse skal ha mistenkt at den ansatte sto bak forfalskninger av resepter og tyveri av vanedannende medisin fra apoteket en måneds tid før dette ble bekreftet av et sikkerhetsfirma.

Stjal 5000 tabletter

I et møte med arbeidsgiveren la den ansatte alle kortene på bordet.

Apotekteknikeren mente det hadde blitt stjålet mellom 4000 og 5000 tabletter av typen Sobril og Vival (medisin mot angst, uro og søvnproblemer) , Imovane (for søvnproblemer) og Paralgin forte (smertestillende) over en periode på rundt ett år.

Bakgrunnen for at tyveriene startet skal ha vært problemer i privatlivet. Medisinen ble enten stjålet fra apotekets destruksjon av medisiner eller fra lageret ved å forfalske resepter eller melde inn medisiner som manko slik at nye varer ble tilsendt. Den ansatte skal ha brukt kollegaers initialer og koder for å signere på reseptene.

Apotekteknikeren innrømmet også å ha stjålet 10-15.000 kroner fra kassa i løpet av ett år.

– Svekket tilliten til helsepersonell

Det avgjørende for Helsetilsynets vurdering er at legemiddelmisbruk representerer en fare for sikkerheten i helsetjenesten og utgjør en risiko for fremtidige pasienter.

– Statens helsetilsyn finner etter dette at du er uegnet til å utøve yrket som apotektekniker forsvarlig på grunn av bruk av alkohol, narkotika eller midler med lignende virkning. Du har ved dine handlinger, opptrådt på en måte som i betydelig grad er egnet til å svekke tilliten til deg som apotektekniker, til helsepersonell og helsetjenesten generelt, skriver Helsetilsynet i sin rapport.

Helsetilsynet ser alvorlig på helsepersonell som begår tyveri av legemidler og penger.

– Helsepersonell skal ikke under noen omstendigheter utnytte sin stilling til egen fordel eller vinning, verken økonomisk eller på andre måter. Ansvaret og forståelsen for å utøve sin praksis i tråd med dette er grunnleggende for alt helsepersonell.

Tyveriene vil bli politianmeldt.

 

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

 

 

Advertisements