Stortyv tatt i politiaksjon

 

etterforsker_tyv

Kilde: pd.no – Tom B. Hansen.

Politiet fant tyvegods etter et meget grovt tyveri på Grasmyr da de aksjonerte på en adresse i Brevik.

Mandag ettermiddag kjørte mannskaper fra Bamble lensmannskontor en storstilt aksjon på en boligadresse i Brevik. Det ga skikkelig storfangst. Mannen på adressen ble tatt med inn til sentralarresten, etter at politiet fant tyvegods de kan knytte til et meget grovt tyveri på Grasmyr i påska.

– Det var en vellykket aksjon. Vi fant helt klart tyvegods vi kan knytte til tyveriet på Grasmyr 1. april, bekrefter politioverbetjent Svein Erik Vatle.

Store verdier

Tyveriet på Grasmyr er absolutt ett av dem man kan kalle et grovt tyveri. Verdier for flere hundre tusen ble tatt fra boligen, inkludert huseiernes bil.

– Det var helt klart et grovt tyveri. Bare det at de tok med seg bilen gjør at det var det, sier Vatle.

Han forteller videre at huset på Grasmyr nesten ble tømt for verdigjenstander.

– Det var sølvtøy, bunader og brunevarer, for å nevne noe. Det var som sagt store verdier tyvene tok med seg, sier han.

Etterforskning

Når han skal forklare hva det var som gjorde at politiet aksjonerte mot adressen i Brevik mandag, peker han på at det er etterforskningen etter anmeldelsen av det grove tyveriet som førte til at de gikk til aksjon.

– Det er naturligvis mange faktorer som skal være på plass før vi går til en slik aksjon. Skjellig grunn til mistanke må foreligge, og det hadde vi til fulle her. I tillegg er det lokalkunnskap og samhandling med lokalbefolkningen som ligger til grunn for aksjonen. Da er også sjansen for å lykkes med en aksjon større, slik som her, sier Vatle.

Kan bli flere

Han utelukker ikke at det kan bli flere arrestasjoner etter innbruddet på Grasmyr.

– Tatt i betraktning hvor mye som ble tatt fra boligen, så tyder det på at det var flere tyver på ferde. Vi jobber videre med etterforskningen, og ser ikke bort fra at vi kan komme til å ta inn flere i sakens anledning, bekrefter Vatle.

Mannen som ble innbrakt mandag ettermiddag, ble sluppet ut igjen etter at han var avhørt. Mannen har mange liknende forhold på seg fra før av.

 

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

 

Advertisements