– Han hevder at han har blitt lurt av britiske myndigheter

PL_driving_license_front.jpg

Kilde: rb.no – Espen Bolstad.

Det tror ikke akkurat veivesenet på.

– Vi har sett så mange av disse førerkortene nå, så vi vet at de er falske. Alt av sikkerhetsdetaljer mangler, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen til rb.no.

Denne uka var intet unntak. I en kontroll onsdag kveld ble to førere stoppet og avslørt for å kjøre bil med falske førerkort.

– Begge er anmeldt og vil få saker på seg, sier Rogneby.

– Sa han var lurt

Den ene av dem, en svensk mann i 30-åra viste fram et britisk førerkort til kontrollørene. Da han ble konfrontert med at førerkortet var falskt, nektet han.

– Han hevder at han har blitt lurt av britiske myndigheter, det er nok ikke det som er tilfellet i denne saken, men det var hans forklaring på at førerkortet er falskt, sier Rogneby.

Etter en kjapp sjekk fant veivesenets menn ut at mannen tidligere har mistet førerkortet – i Sverige.

– Han blir anmeldt for dokumentfalsk, i tillegg til å ha kjørt uten gyldig førerkort, sier Rogneby.

Den andre som ble tatt var en polakk i varebil. Han ble i tillegg overlevert til politiet.

– Her var det ikke så lett å finne en god nok ID, så før han blir sluppet kobles politiet på, slik at vi har kontroll på ham, sier kontrollederen.

– Alt tilsier at de ikke bør sitte bak rattet

RB har flere ganger omtalt oppsvingene av falske førerkort på norske veier. Statens vegvesen mener det er et stort problem.

– Hvorfor er falske førerkort en trafikkfare?

– Vi aner jo ikke hvorfor sjåførene ikke har ekte førerkort. Enten har de mistet det. I noen tilfeller kan det være medisinske tilfeller der føreren ikke oppfyller kravene til førerkort. I verste tilfelle så mangler sjåføren opplæring og kunnskapen som skal til for å inneha førerkort. Alt tilsier at de ikke bør sitte bak rattet, sier Rogneby.

 

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

Advertisements