Tatt etter omfattende svindel med spanske førerkort

etterforsker_forerkortsvindel

Kilde: Spania avisen – Heidi Eriksen.

Lurte hovedsakelig utlendinger som ikke snakket spansk.

MURCIA

Politiet har nylig avslørt en organisasjon som drev med organisert organisert i regionen. 15 personer er arrestert og ytterligere tre er under mistanke.

De utstedte falske førerkort når ofrene hadde betalt 2000 euro etter at de fikk bekreftet at de hadde bestått teoretisk eksamen. Dokumentene var forfalsket.

Organisasjonen annonserte i butikker drevet av kinesere hvor de presenterte den gode nyheten om at de kunne skaffe spansk førerkort til personer som ikke kunne snakke spansk.

I juli i fjor oppdaget politiet en pakistansk statsborger som gjorde bruk av audiovisuelle tekniske hjelpemidler for å laste ned teoretiske tester for førerkort. Politiet trappet opp etterforskningen og oppdaget flere personer som var involvert i førerkortsvindelen og som utstedte falske spanske førerkort til personer fra Ecuador, Marokko, Senegal, Hellas, Irland og Venezuela.

Organisasjonen bestod av en kvinne og fjorten menn i alderen mellom 25 og 56 år fra Ghana, Guinea, Senegal, India, Marokko, Ecuador, Venezuela og Kina. I tillegg skal tre pakistanske statsborgere være involvert i svindelen.

Oppdraget har blitt utført av nasjonalpolitiet i Murcia.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

Advertisements