Kjørte fra politiet, stakk av til fots og fikk bilen avskiltet

etterforsker_Nissan_GT-R

Kilde: Fremover – Roger Danielsen.

Etterforsker fortsatt sjåføren som stakk.

Politiet er i full gang med å etterforske «lavtflyging» over Herjangsfjellet. En av verdens råeste sportsbiler ble observert av en politipatrulje i det som beskrives som «en stor fartsovertredelse».

Operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt kan foreløpig ikke antyde hvor stor farten har vært.

– Bilen ble observert av både politi og andre vitner, sier han.

Politipatruljen var stasjonert ved Grovfjordkrysset på E10 onsdag ettermiddag da en Nissan GT-R kom dundrende i retning Bjerkvik. Politifolkene hadde ikke fartskontroll, men de så med selvsyn «lavtflygingen» og forsøkte å legge seg på hjul etter bilen, men ble frakjørt.

– Bilen ble senere funnet bak Shell-stasjonen i Bjerkvik. Bilføreren hadde forlatt, men vi vet hvem som kjørte den, sier operasjonslederen.

– Var det eieren av bilen som kjørte?

– Det er uinteressant for oss. Vi vet hvem som kjørte og etterforsker forholdet.

Den forlatte bilen ble imidlertid avskiltet på stedet fordi årsavgiften ikke var betalt.

Nissan GT-R har blitt beskrevet som en av verdens råeste sportsbiler. Da det tidligere Top Gear-ikonet Jeremy Clarkson prøvekjørte en slik på racerbane i Japan, fikk han kink i nakken fordi han ikke var forberedt på de brutale kreftene i denne maskinen. Om det var skuespill skal være usagt, men kjøringen ble avbrutt og programlederen ble tatt hånd om av ambulansepersonell …

Litt avhengig av årsmodell utvikler motoren i en Nissan GT-R rundt 500 hestekrefter. Modellen ble først lansert i 2007 og er fortsatt under produksjon. På http://www.finn.no ligger to brukte 2012-modeller. Prisen for hver av dem er rundt 1,5 millioner kroner. Kombinasjonen av firehjulstrekk, motor og bremser gjør at de råeste utgavene i originalutførelse bare bruker fem sekunder fra 0 til 100 km/t til 0 igjen. Selve akserelasjonen til 100 tar 2,7 sekunder. Toppfarten på bane oppgis til over 300 km/t.

 

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no