Bortførte barna – rettssaken berammet

barnebortføring

Kilde: Glomdalen – Rolf Nordberg

KONGSVINGER: Den såkalte barnebortføringssaken behandles i Glåmdal tingrett 27.–29. oktober.

Den 44-årige tsjetsjeneren som skal ha stått bak bortkjøringen av to døtre på seks og åtte år da de var på vei hjem fra skolen på Austmarka til sitt norske fosterhjem, blir imidlertid ikke tiltalt for bortføring, men for frihetsberøvelse og ulovlig tvangsbruk. Den dramatiske hendelsen skjedde på Masterudvegen i Kongsvinger 10. juni i fjor.

Jentene ble umiddelbart kjørt ut av landet og skal senere hatt tilhold i Russland/Tsjetsjenia. Siden jentenes oppholdssted ble holdt hemmelig for moren, ble den 44-årige faren siktet for barnebortføring, men hun har senere trukket anmeldelsen av ham på dette punktet. Dermed ble siktede løslatt fra varetekt før jul, etter å ha vært fengslet siden 16. oktober.

Tsjetsjeneren er også tiltalt for voldsbruk mot de to jentene, et forhold som er oversendt fra Oslo politidistrikt. Denne påståtte volden ligger til grunn for at jentene i sin tid ble plassert i fosterhjem.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, og jeg bekrefter at han er innstilt på å møte i retten, opplyser mannens forsvarer, advokat Cecilia Dinardi hos advokatfirmaet Elden.

Hun opplyser også at siktede og barnas mor er enige både om at de skal ha delt foreldreansvar og at mannen, som har skiftet navn, skal ha omsorgsansvaret.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no