Stor skimming-sak i retten

etterforsker_skimming

Kilde: Moss Avis – Birgitte Henriksen

En mann som er tiltalt for å ha installert skimmingutstyr på flere minibanker i mossedistriktet, må snart møte i retten.

Mannen i 50-årene fra Bulgaria er tiltalt for å ha installert skimmingutstyr over store deler av Østlandet, og for å ha svindlet til seg over to millioner kroner. Han skal ha fått hjelp fra personer i utlandet til å tappe kontoene til intetanende bankkunder.

Blant minibankene som ble utsatt for svindel var DNBs minibank i Moss den 30. august 2010, SpareBank 1’s minibank på Halmstad i Rygge den 4. september 2011, SpareBank 1’s minibank i Son 6. august 2011, DNBs minibank i Vestby fra 19.januar til 30. april 2011 og DNBs minibank på Halmstad fra 19. – 25. januar 2011.

USA og Mexico

Saken har vært etterforsket av vinningsgruppen ved Oslo politidistrikt i lenger tid. Ifølge tiltalen begynte mannen å installere slikt utstyr på minibanker på Østlandet i august 2010, og svindelen skal ha pågått frem til desember året etter.

Det ble tatt ut penger i minibanker i USA og Mexico etter at kortinformasjonen var kopiert, skriver VG. Den tiltalte skal ha vært del av en organisert kriminell gruppe. Totalt skal 700 norske bankkort ha blitt skimmet for 2,3 millioner kroner. I tillegg er mannen siktet for 21 mislykkede forsøk på skimming til en verdi av 1,1 millioner kroner.

Bulgareren ble utlevert fra Tyskland i mars i år, og vil ifølge forsvarer Morten Furuholmen erkjenne straffskyld. Det er satt av fem dager til saken som skal gå i Oslo tingrett i oktober.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no