Svindel-mistenkt inkasso­sel­skap lopper nordmenn

Closeup of uditor scrutinizing financial documents at desk in office

Kilde: abcnyheter.no – Vegard Skorpen.

Oslo Creditservice har vunnet over 13.000 forlikssaker uten at motparten har møtt opp.

Finanstilsynet fratok Oslo Creditservice bevillingen som inkassoselskap i fjor blant annet på grunn av det høye antallet klager og tvistesaker mot dem. Av 18.900 forlikssaker mellom 1. november 2012 og 31. oktober 2014 med selskapet som part, vant de 13.535 av dem gjennom fraværsdom, skriver E24.

Fraværsdom er mulig når den ene saksøkte parten ikke møter i forliksrådet, ifølge tvisteloven.

I januar i år ble Oslo Creditservice anmeldt av Finanstilsynet. Det kom da fram at tilsynet mistenkte inkassoselskapet for systematisk svindel, ifølge E24.

Selskapet har gjort store penger på å drive inkassovirksomhet for internasjonale pornoselskaper, ofte hvor norske kunder selv mener å aldri ha registrert seg. Mange nordmenn har mottatt regninger uten å ha skjønt hvorfor.

Summene er ofte relativt små, og ofte opplever den som kalles inn til forliksrådet det som pinlig. Av de to grunnene møter de gjerne ikke opp, og Oslo Creditservice vinner saken.

Det illustrerer en svakhet ved systemet når det er så lett å få fraværsdom. Det er god grunn til å bestride mange av kravene Oslo Creditservice fremsetter. Det er et stort spørsmål om flere av disse avtalene i det hele tatt er inngått, sier juridisk direktør i Forbrukerombudet, Frode Elton Haug til E24.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no