Storrazzia mot budbilnettverk

etterforsker_budbil

Kilde: Dagens Næringsliv – Lars Kristian Solem og Mads Kvernen Kleppe.

Storaksjon mot budbilnettverk pågår nå. Nettverket skal ha koblinger til flere av de store budbilfirmaene.

Tidlig onsdag morgen slo Kripos, Økokrim og politiet på Romerike og i Oslo til i en koordinert aksjon mot det politiet anser som et multikriminelt budbilnettverk. En 33-åring som ble pågrepet utpekes som lederskikkelse i nettverket som har vært underleverandør for flere av de store budbilfirmaene i Norge.

Nettverket skal også ha forgreininger til restaurantdrift og vaskebransjen. Kripos, i samarbeid med lokalt politi, jobber nå på en rekke adresser med å innhente mulig bevismateriale og et tosifret antall personer er i politiets søkelys. Internt i politiet sammenlignes aksjonen med anslaget mot dagligvarenettverket Lime. Politiet jobber ut fra en teori om at de sentrale personene i nettverket står bak omfattende arbeidsmarkedskriminalitet og økonomisk kriminalitet.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt en stor aksjon i samarbeid med lokale politidistrikter og Økokrim. Vi kan gi flere opplysninger senere i dag, kommunikasjonsrådgiver Axel Wilhelm Due i Kripos.

Personene i nettverket skal ha en felles etnisk bakgrunn

33-åringen har de siste årene hatt flere verv i ulike selskaper innen transport- og restaurantbransjen. Ett av selskapene hadde en omsetning på 4,8 millioner kroner. Politiets teori er at nettverket skal ha misbrukt legale strukturer til grov økonomisk kriminalitet som hvitvasking, lånebedragerier om misbruk av velferdsordninger. Han har kjørt som underleverandør for flere av de store norske budbilfirmaene og har bakgrunn fra vaskebransjen.

Også Skattekrim i Skatt øst og Nav deltar i aksjonen.

– Jeg kan ikke kommentere denne saken nå, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt øst.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no