Fire dømt for svindel i spåselskap

Norgeslover

Kilde: NTB.

Skien : Fire menn som var aksjonærer i et spåselskap, er i Agder lagmannsrett dømt til flere års fengsel for momsbedrageri og for å ha laget et system med fiktive fakturaer.

Blant de fire dømte er to lokale forretningsmenn, en leder i det lokale næringslivet (41) og en lokal konsulent og forretningsdriver (58). Sammen med en Skien-mann (60) og en Akershus-mann (47) er de dømt for momssvindel og for å ha satt i scene et system der de sendte fiktive regninger selskaper imellom, skriver Østlands-Posten.

Regningene utgjorde nær 15 millioner kroner og var i realiteten penger som skulle dekke opp for lønn til spåkoner eller utbytte til de fire dømte aksjonærene. I årene fra 2004 til 2011, som tiltalen gjaldt for, hentet de ut over 9,2 millioner kroner fra spåselskapet. 15 personer er innblandet i saken, blant dem ni spåkoner.

58-åringen er dømt til to år og tre måneders fengsel.

– Dommen vil bli anket. Utover det har vi ingen kommentarer, skriver 58-åringens forsvarer, advokat Søren Ø. Hellenes, i en epost til Østlands-Posten.

41-åringen fikk ett år og sju måneders ubetinget fengsel. 60-åringen fikk ett år og ni måneder. Den 47 år gamle Akershus-mannen ble i lagmannsretten dømt til ett år og ni måneders fengsel. Han var ifølge dommen den kreative pådriveren for spåselskapet og den som satte det hele i gang sammen med 58-åringen

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no