Fem unge menn er pågrepet i Norge i en Europol-aksjon, siktet for å ha brukt eller solgt skadelig programvare, opplyser Kripos.

hacker

Kilde: NTB – aftenposten.no

Politiet har den siste uken aksjonert mot personer som besitter, bruker eller selger skadelig programvare i Norge. Mandag opplyser Kripos at fem menn fra 16 til 24 år er pågrepet. Det er gjort beslag av større mengder datautstyr, og en rekke kontoer på internett.

Programvaren som er funnet hos flere av de siktede er en type skadevare som kalles Remote Access Trojan, forkortet RAT. Denne skadevaren er designet for å overta kontrollen over andres datamaskiner. Dermed kan man for eksempel logge andres tastetrykk, hente ut passord og personlig informasjon, stjele dokumenter, bilder og videoer og se andres webkamera i sanntid.

Flere av de siktede erkjenner å ha brukt skadelig programvare mot andre i flere år. En av de siktede erkjenner å ha drevet en nettbutikk som selger skadevare.

Nettbutikken solgte pakkeløsning for kunder som ønsket å infisere og kontrollere et nettverk av datamaskiner ved bruk av datavirus eller trojanske hester.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no