Pass på – veipiratene er tilbake igjen på E6

etterforsker_veipirater

Kilde:f-b.no – Kristian Bolstad.

Veipiratene er tilbake langs E6. Både på norsk og svensk side er mistenkelige personer observert.

De siste årene har de blitt flere og flere – de såkalte veipiratene langs E6 i Østfold. Nylig skrev svenske Expressen om en hendelse der en veipirater forsøkte å stanse bilister langs E6 ved Håby i Bohuislän – cirka én time fra Svinesund.

Vanskelig å pågripe

Også i Norge har UP og lokalt politi fått meldinger om at veipiratene er tilbake. Men UP-sjef Stein-Olaf Røberg innrømmer at de er vanskelig å pågripe.

– Vi har fått meldinger fra bilister som har forsøkt å bli vinket inn av mistenkelige personer langs E6 i Østfold. Men de er flinke til å forsvinne like raskt som de kom. Vi har ikke pågrepet noen så langt i år, sier Røberg.

Han advarer bilistene mot å stoppe.

– Å stoppe langs høyhastighetsveier som E6 i Østfold er uansett en dum idé. Blir man forsøkt vinket inn av mistenkelige personer så anbefaler vi å kontakte politiet fremfor å stoppe, sier han.

 

Eskalert siste årene

Veipirater er ikke noe nytt begrep her til lands. Flere ganger har politiet gått ut med en klar oppfordring om å ikke stanse for å hjelpe folk langs E6 etter at flere personer hadde observert det de mente var veipirater på E6 ved Rygge.

UP-sjefen mener denne spesielle ransmetoden har vist økende tendens over lang tid.

– Det har eskalert de seneste årene, bekrefter Røberg.

Fredriksstad Blad har en rekke ganger omtalt det økende problemet langs veiene. I fjor sommer klarte svensk politiet endelig å pågripe veipirater på den andre siden av grensa. Da ble bilister vinket inn, før de ble forsøkt lurt til å kjøpe gull.

– Heldigvis har folk blitt mer oppmerksomme på dette de siste årene. Vi oppforder alle til å melde ifra til oss dersom man opplever noe mistenkelig, sier han.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no