Svindler avslører alt: Slik blir nordmenn rundlurt i butikker på Kanariøyene

etterforsker-Kanariøyene

Kilde: Hugo Ryvik / Canariajournalen.

«Estafan» svindlet i en årrekke turister på Kanariøyene i elektronikkbutikker. Her avslører han alle triksene svindlerne bruker for å loppe deg for tusenvis av kroner.

En kvinne fra Vestlandet går inn i en butikk i Puerto Rico som selger kamera og elektronikkutstyr sammen med sin svigerinne, som kjøper et billig armbåndsur.

Idet de er på vei ut blir kvinnen overtalt av en butikkekspeditør kjøpe et superbillig videokamera, bare 20 euro. Hun syns det er så billig at hun sier ja, betaler, og skal til å gå.

Snakket trill rundt

Da tar selgeren henne med bak en halvvegg i butikken, kobler kameraet til en skjerm, og viser henne hvor dårlig bildet er.

Hun må selvfølgelig kjøpe et bedre kamera, insisterer selgeren, som snart får bistand av tre andre selgere som snakker i munnen på hverandre.

Den norske kvinnen blir snakket trill rundt til hun er ør i hodet, og det ender med at hun blir prakket på både et annet videokamera som skulle koste 395 euro, nettbrett og kikkert, ladere og flere minnekort.

Hun betaler i to omganger til sammen nesten 1900 euro med kredittkort og kontant, mye mer enn hun trodde hun skulle betale.

Får ikke se kvitteringen

Hun aner uråd straks hun har betalt, og ber om å få kvitteringen på det siste kortkjøpet, men selgeren nekter å gi den til henne. Når hun prøver iherdig å få gjort om kjøpet, møter hun veggen.

Tilbake i ferieboligen undersøker kvinnen hva sakene hun har kjøpt egentlig er verdt. Maksimalt 300 euro, var svaret hun kom fram til. Hun er svindlet for cirka 1600 euro.

Fikk nok av sure kunder

Lignende historier har Canariajournalen fått høre mange ganger av nordmenn de siste tre årene.

«Estafan» nikker på hodet, dette kjenner han godt til, fremgangsmåten til svindlerne er velkjent.

Etter mange år med utspekulert svindel, har «Estafan» fått nok. Nå driver han seriøs virksomhet innen en helt annen type markedsføring og salg, blant annet i Norge, og lurer ingen lenger, hevder han.

«Estafan» er et oppdiktet navn. Han kjenner folk som fortsatt driver i svindelbransjen, og vil helst ikke bli gjenkjent.

– Jeg fikk moralske betenkeligheter, det var ikke bra, det jeg holdt på med. Nå har jeg bare fornøyde kunder som setter pris på å se meg igjen. Det hadde jeg ikke før, sier han til Canariajournalen.no.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

Advertisements