Fortsatt søk etter savnede Xi Li (37) i Sandefjord – ektemannen siktet for vold

etterforsker_Li_Sandefjord

Kilde: aftenposten.no – Geir Barstein – Lene Li Dragland – Kristin Jonassen Nordby.

Kinesiske Xi Li var på hyttetur med familien i Sandefjord da hun forsvant for halvannen uke siden.

Politiet har siktet ektemannen til Xi Li (37), som er meldt savnet fra Østerøya i Sandefjord, for vold. Kvinnen, som er kinesisk statsborger, har vært borte siden natt til mandag 20. juni. Det var ektemannen som meldte henne savnet.

Omfattende leteaksjon

En omfattende leteaksjon, både på land og i vann, har pågått siden da. Søkene foregår blant annet med helikopter, med hunder og miniubåt i sjøen. Kripos har også bistått i leteaksjonen. Påtaleleder Ole Bjørn Sakrisvold i Sør-Øst politidistrikt sier de holder alle muligheter åpne.

– Vi har foreløpig ikke holdepunkter for å si hverken det ene eller andre om hva som har skjedd. Vår hovedprioritet er å finne henne, sier Sakrisvold til Aftenposten.

Var i Norge på familieferie

Den savnede kvinnen, hennes norske ektemann og deres to mindreårige barn er bosatt i Kina. De var på ferie i Norge ettersom mannen har familie her.

De har i flere år feriert på en hytte i Sandefjord. Det var der de var da kvinnen forsvant. Alle eiendelene til den savnede 37-åringen ligger igjen på hytta, ifølge NRK.

Aftenposten erfarer at mannen har forklart til politiet at kona ønsket å gå en tur. Hun skal ha kommet tilbake etter et par timer, men skal ha gått ut på ny og ikke kommet tilbake.

Ifølge Sandefjords blad forsvant kvinnen fra hytta en gang mellom klokka 23.00 søndag og 08.00 mandag 20. juni.

Siktelsen er svekket

Mannen ble siktet fredag, men løslatt søndag. Siktelsen står imidlertid fortsatt, selv om grunnlaget nå er svekket, opplyser påtaleleder Ole Bjørn Sakrisvold i Sør-Øst politidistrikt til Aftenposten.

– På bakgrunn av opplysninger vi hadde, fant vi skjellig grunnlag for å sikte ham. Etter teknisk og taktisk etterforskning, med bistand fra Kripos og andre, ble grunnlaget svekket og mannen løslatt, sier Sakrisvold.

Vil ikke røpe detaljer i etterforskningen

Sakrisvold vil ikke utdype bakgrunnen for at ektemannen ble siktet for vold.

– Det er detaljer i etterforskningen vi ikke kan gå inn på. I og med at vi ikke har funnet henne, må vi sitte på opplysninger til vi får full oversikt, sier han.

Forsvareren: – Ikke hold i siktelsen

Mannens advokat Ole Petter Breistøl sier at det har vært en svært belastende sak for hele familien. Han understreker at det ikke er hold i siktelsen.

– Det som var grunnlaget for siktelsen ble forklart da de tok avhør av ektemannen og familien. Grunnen til at han fortsatt er siktet er ren rutine ettersom familien var de siste som var i kontakt med den savnede før hun forsvant, sier han til Aftenposten

– Er din klient tidligere straffedømt?

– Nei.

Barnas bistandsadvokat Christofer Arnø ønsker ikke uttale seg i saken.Det var VG som først meldte om siktelsen.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no