Ytterligere to pågrepet etter bortføring i Moss

etterforsker_kidnapping

Kilde: vg.no – Christina Quist og Magnus Braaten.

Totalt tre personer er nå pågrepet etter at en mann ble kidnappet under et innbrudd i Moss.

Bortføringen skjedde da tyver brøt seg inn i den fornærmede mannens bolig i forrige uke.

Politiet opplyser i en pressemelding at ytterligere to personer nå er pågrepet i forbindelse med kidnappingen. En av dem er en kvinne i 30-årene som er hjemmehørende på Romerike, mens den andre er en mann i 20-årene fra Oslo. Kvinnen er tidligere ustraffet, mens mannen er kjent for politiet.

– Han har erkjent de faktiske forholdene som han er siktet for, blant annet innbrudd og frihetsberøvelse, opplyser Tom Erik Guttulsrød ved Felles Kriminalenhet i Østfold.

Kvinnen har i avhør også erkjent at hun kjørte de to siktede mennene til Moss den aktuelle dagen. Politiet opplyser at de to vil bli løslatt.

– Kvinnen ble fredag varetektsfengslet for ti dager etter å ha erkjent forholdene, men vil likevel bli løslatt på bakgrunn av våre etterforskningsskritt.

Beslaglagt et skytevåpen

Fra før var en 26 år gammel mann siktet i saken. Da han ble pågrepet tirsdag i forrige uke, var det mindre enn et halvt år siden han hadde sluppet ut av fengsel etter en forvaringsdom. Løslatelsen ble gjort mot fagdommerens vilje, men legdommernes stemmer ble utslagsgivende.

– Vu mener å ha pågrepet de aktuelle gjerningsmennene, og det er beslaglagt et skytevåpen som knyttes til handlingen.

Guttulsrød ønsker ikke å gå inn på hvor våpenet ble beslaglagt, men forteller at det ikke skjedde i Østfold.

– Hendelsesforløpet er nå veldig godt belyst, men vi kommer til å etterforske saken i en tid fremover, frem til en påtalemessig beslutning kan tas, sier han.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

Advertisements