Møtte kvinner på datingside – så svindlet han dem for millioner

etterforsker_sukker_no

Skjermdump fra sukker.no

Kilde: varden.no – Martin Øyvang.

Kvinnene trodde de hadde funnet kjærligheten, men mannen fra Østlandet var bare interessert i pengene deres.

En 30 år gammel mann fra Østlandet ble onsdag pågrepet i Sverige, etter å ha vært på rømmen fra norsk politi i flere måneder.

Bakgrunnen for pågripelsen var at mannen i årene 2014-2015 svindlet til seg over fem millioner kroner fra syv kvinner i Sør-Norge.

30-åringens fremgangsmåte var svært utspekulert.

– Mannen opprettet en bruker på datingnettstedet Sukker.no, og i løpet av disse to årene opprettet han kontakt og skapte en relasjon med syv kvinner i Sør-Norge, sier politiadvokat Gunstein Bjørgum i Sør-Øst politidistrikt og legger til at politiet har jobbet med saken under navnet «Sukkersaken» og omtaler mannen som «Sukkermannen».

Lånte over fem millioner

Mannens fremgangsmåte fungerte tydeligvis for han klarte å skape et tillitsvekkende forhold med alle de syv kvinnene. Så tillitsvekkende at alle kvinnene gikk med på å låne mannen penger.

– Og det var ikke småpenger han spurte om heller. Totalt fikk han låne over fem millioner kroner av disse kvinnene, sier Bjørgum.

Betalte ikke tilbake pengene

Men etter at mannen hadde fått låne pengene, mistet han interessen for kvinnene. Og kvinnene ante uråd. Så begynte telefonen å ringe hos politiet.

– Politisentraler i Sør-Norge mottok telefoner fra alle disse syv kvinnene. Årsaken var at mannen ikke hadde betalt tilbake pengene han hadde lånt, og de fryktet at de var blitt svindlet. Det viste seg å stemme, sier Bjørgum.

Fikk tips om Sverige

Økoteamet i Sør-Øst politidistrikt begynte å etterforske saken, blant annet fordi et av tilfellene fant sted i Telemark. Etter å ha sammenfattet anmeldelsen fra de andre politidistriktene, begynte å spore opp 30-åringen.

– Vi fikk til slutt et tips om at han kunne ha stukket av fra Norge og at han befant seg i Sverige. Det viste seg å stemme, og onsdag ble han pågrepet i Sundsvall, sier politiadvokaten.

Ulike taktikker

Siden onsdag har politiet fått gjennomført et kort avhør av mannen, som delvis har innrømmet forholdene. Han har også forklart at han brukte ulike taktikker for å innbyde seg hos de single kvinnene.

– Han har på ulike måter klart å finne ut hvor mye penger disse kvinnene har, og bevisst valgt kvinner med god økonomi. I tillegg til grove bedragerier er mannen også siktet for trusler mot en av kvinnene og skremmende adferd mot en annen, sier Bjørgum.

– Kan være flere

Fredag blir mannen fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett.

– Vi vil be om fire ukers varetektsfengsling. Årsaken er at vi mener det er unndragelsesfare, siden han allerede har bevist at han er villig til å rømme landet for å slippe unna politiet. Selv om det er over et år siden det siste forholdet fant sted, mener vi det også er gjentakelsesfare. Og nå som saken kommer opp, kan det også hende at vi blir kontaktet av flere forsmådde kvinner. Kanskje er disse syv kvinnene bare toppen av isfjellet, sier Bjørgum.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

Advertisements