– Mor svindlet egne barn i jakten på den store kjærligheten

love-scam

Kilde: nettavisen.no – Tommy H.S. Brakstad.

– Min klient er helt knust og pinlig berørt. Hun skjønte lureriet for sent, sier kvinnens forsvarer.

Kvinnen er tiltalt for å ha lurt en rekke finansinstitusjoner til å utbetale småbeløp på til sammen 240.000 ved uriktig å oppgi sønnene som lånesøkere.

Pengene sendte hun til en «kjæreste» på internett som lovet komme til Norge, men som aldri kom.

Ifølge tiltalen skal kvinnen også hatt en rolle som formidler av penger fra andre kvinner til den samme «sjarmøren». Også disse kvinnene skal ha blitt svindlet av mannen under de samme omstendighetene.

I alt skal hun ha sendt over én million kroner fra de andre kvinnene til sin egen «kjæreste». Nå risikerer hun flere år i fengsel.

Formidlet penger fra andre kvinner

– Min klient er helt knust og pinlig berørt. Hun skjønte lureriet for sent. I jakten på den store kjærligheten har hun latt seg rive med og dratt andre kvinner med seg ut i ulykken, uten å være klar over det selv, sier kvinnens forsvarer Per Danielsen til Nettavisen.

For det siste forholdet er kvinnen tiltalt for heleri, idet det legges til grunn at hun har vært borti penger som stammer fra straffbare handlinger.

– Hun er selv bedratt på det groveste, er blitt lurt til å være «muldyr», og håper på menneskelig forståelse fra tingretten. Jeg finner det for øvrig merkelig at seriøse finansinstitusjoner kan ha så dårlige rutiner at de har utbetalt beløp i det hele tatt, sier advokat Per Danielsen.

– Etter min mening er tiltalen uklar når det gjelder den påståtte muldyrvirksomheten og beskyldningen om heleri. En forutsetning for domfellelse for heleri, er at påtalemyndigheten beviser straffbar handling. Tiltalen inneholder ingen forklaring på dette store punktet, og henger derfor i luften, fortsetter hun.

Risikerer fengsel

Til sammen er ni kvinner lurt i denne saken. Strafferammen er ubetinget fengsel i inntil seks år. I tillegg har politiet tatt forbehold om en erstatning.

– De pengene tiltalte har videreformidlet til utlandet stammer fra tre andre norske, pluss noen utenlandske kvinner, som også, forgjeves, har jaktet på kjærligheten, her altså «den kjekke amerikanske legen/majoren som jobber i US Army», sier politiadvokat Richard Røed til Nettavisen.

Saken starter tirsdag og det er satt av to dager i Glåmdal tingrett.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no