63-åringen dømt for forsøk på overgrep mot 14 år gamle «Lisa». Men «jenta» var en 25 år gammel mann

etterforsker_frostating_lagmannsrett

Kilde: dagbladet.no – Ådne Husby Sandnes og Hans Arne Vedlog.

25-åringen lurte 63-åringen til å dra til Hokksund for å møte 14 år gamle «Lisa».

TRONDHEIM / OSLO (Dagbladet): En 63 år gammel mann fra Trøndelag er funnet skyldig av Frostating lagmannsrett i forsøk på å møte en 14 år gammel jente med hensikt å ha seksuell omgang med henne.

Men den 14 år gamle jenta han var forespeilet å møte fantes ikke i virkeligheten.

Han lykkes ikke å møte jenta fordi den han hadde avtalt møte med var en voksen mann, ifølge dommen.

Lurt
En 25 år gammel mann sto bak en profil på chattetjenesten badoo.com og utga seg for å være 14 år gamle «Lisa». Lagmannsretten var ikke i tvil om at tiltalte ville ha gjennomført møtet med «Lisa» om hun hadde vært en ekte person.

25-åringen har en sentral rolle i ei gruppe som jobber med å avsløre personer de oppfatter som pedofile. Det var 25-åringen som ventet på 63-åringen da han kom til avtalt sted for å møte «Lisa».

Det var 25-åringen, «Lisa», som kontaktet 63-åringen ved å trykke «liker» på hans profilbilde. Deretter sendte 63-åringen tre meldinger til «Lisa» fra 4. til 11. januar. 12. januar svarer 25-åringen:

– «Hei ja. Jeg er bare 14 år å tviler på at en som deg vil like meg».

– «Ups er du bare 14 år», svarte 63-åringen.

– «Jeg skjønner om du ikke vil skrive med meg…», skrev «Lisa».

– «Vil jo snakke men men ikke opptre som pedofil da.», svarte 63-åringen.

Avtalte møte

63-åringen skrev så at han brukte dagene på å mekke på biler og stelle med bobilen. «Lisa» svarte da at «Det hadde vært kult å sitte på en gang. Jeg har aldri sitti i en Bobil før.»

Lagmannsretten fant at det var 25-åringen som la opp til det første møtet, og at de dermed diskuterte et møte på Østlandet i forbindelse med en bilreparasjon.

– «Jeg kan godt sove med om du vil det», foreslo så «Lisa».

– «Ja klart jeg vil:)) men blir ikke pesjonalet nysjerrig når en så ung jente kommer på besøk tror du?? Regner med at du vil knulle å ha deilig sex? vist jeg skjønner deg rett da? å du må vere 100% å stole på å vere diskret??».

I flere uker snakket de to sammen på nettet. Lagmannsretten fant at formålet var å møtes på Hokksund camping for å ha seksuell omgang. 63-åringen skulle ta med kondomer.

Filmet

63-åringen fløy til Gardermoen og troppet opp på Hokksund camping. Der ble han møtt av 25-åringen og en venn som filmet 63-åringen mens de konfronterte ham med med at «Lisa» var en oppdiktet profil og at han hadde avtalt et møte for å ha sex med en mindreårig.

 Møtet varte kun et par-tre minutter. 25-åringen hadde varslet politiet, som ankom stedet etter kort tid og pågrep 63-åringen.

Noen timer etter pågripelsen la 25-åringen ut filmen fra møtet med tiltalte på sosiale medier. Formålet med dette var åpenbart å henge ut tiltalte som pedofil, mente retten. Det ble også lagt ut bilder av tiltalte, og han ble navngitt.

Oppkonstruert forklaring

63-åringen sa i retten at han hadde skjønt at «Lisa» ikke var en 14 år gammel jente, men at han likevel avtalte et møte for å avdekke hvem som sto bak profilen.

Han fortalte i retten at han hadde søkt opp telefonnummeret til «Lisa», og funnet ut at personen som nummeret var registrert på ikke var gammel nok til å være jentas far. Han sa også at han hadde flere ærender i området og at han hadde planer om å møte en kamerat.

Kameraten forklarte i retten at han ikke hadde fått beskjed om noe møte og ikke hadde vært i kontakt med 63-åringen på flere år.

Lagmannsretten mente 63-åringens forklaring var oppkonstruert og ikke troverdig.

Provokasjon

63-åringens forsvarer anførte at 63-åringen måtte frifinnes på grunn av såkalt ulovlig privat provokasjon, nettopp ved at 63-åringen ble lurt av 25-åringen til å begå handlingen.

Retten fant at 25-åringen gjennom profilen «Lisa» hadde klart hadde tilskyndet 63-åringen, men retten mente at 63-åringen hadde møtt opp i Hokksund også hvis «Lisa» var en ekte person.

Det går også fram at retten ikke mente at det fremstår som støtende eller i strid med den alminnelige rettsfølelsen å straffe 63-åringen.

– Vi tar vil ta stilling til ankespørsmålet i neste uke, sier Arve Røli til Dagbladet.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

Advertisements