Gynekolog siktet for seksuelt overgrep: Politiet har fått flere henvendelser

etterforsker_lege
Kilde: rb.no – Aleksander Hømanberg.

Politiet opplyser at de fått flere henvendelser etter at en gynekolog fra Romerike er pågrepet og siktet for seksuelt overgrep.

– Ja, det stemmer at vi har fått flere separate henvendelser med relevant informasjon, sier politiadvokat Edith Ek Sørensen.

Hun forteller videre at hun foreløpig ikke kan kommentere hva slags opplysninger som er kommet inn til politiet.

– Vi er i gang med å skaffe oss en fullstendig oversikt over de nye opplysningene. Om det kommer til å resultere i flere anmeldelser ønsker jeg per nå ikke å uttale meg om.

Henvendelsene skal ha kommet etter at RB skrev om gynekologen i forrige uke.

– Siktelsen kan utvides

Foreløpig er mannen kun siktet for ett forhold der én kvinne skal ha blitt utsatt for det politiet karakteriserer som et alvorlig seksuelt overgrep.

– Politiet har imidlertid mottatt anmeldelser fra flere berørte kvinner, hvor politiets mistankegrunnlag knytter seg til hendelser og episoder med varierende alvorlighetsgrad. Felles for samtlige av sakene er at de relaterer seg til siktedes yrkesutøvelse.

Tidligere har RB fått opplyst fra politiet at det er fem kvinner som har anmeldt mannen.

– Kan siktelsen bli utvidet?

– Vi befinner oss foreløpig på et nokså tidlig stadie i etterforskningen, og siktelsen gjenspeiler det mistankegrunnlaget som politiet nå jobber ut ifra. Vi utelukker ikke at siktelsen vil kunne endres etter hvert som etterforskningen skrider fram, dette vil resultatet av den videre etterforskningen avgjøre.

Da legen ble pågrepet 3. november ble han ikke framstilt for varetektsfengsling. Hvorfor dette ikke ble gjort vil ikke politiet kommentere.

– Dette er vurderinger som gjøres fortløpende og som aktualiseres av opplysninger som avdekkes under politiets etterforskningsarbeid.

Mistet autorisasjon

Helsetilsynet bekrefter ovenfor RB at de har fått oversendt en sak fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus på gynekologen fra Romerike.

– Hans autorisasjonen som lege er suspendert, men saken er ikke endelig avgjort. Den er fortsatt til behandling, sier kommunikasjonsdirektør Nina Vedholm.

Politiadvokat Ek Sørensen oppfordrer fortsatt eventuelle andre fornærmede eller de som sitter inne med relevant informasjon om å ta kontakt med politiet.

– Dette er en sak vi prioriterer og vi oppfordrer alle som kan ha opplevd noe lignende i denne saken, eller som tror de kan sitte på relevant informasjon, om å ta kontakt med politiet, sier hun.

RB har også kontaktet gynekologens forsvarer Unni Fries. Hun vil ikke kommentere saken.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no