Rundstjal sexpartner – avslørt av overvåkingskamera

etterforsker_overvake

Kilde: aktuellsikkerhet.no – Even Rise.

Overvåkingsbilder viser at mannen kom tomhendt inn på hotellet, men avslører at han bar tungt ut igjen da sex-akten var over. Nå er han idømt både fengselsstraff og erstatningsansvar.

– Overvåkingsbilder er generelt et kjempeviktig verktøy for politiet. Det finnes en rekke eksempler på saker der overvåkningsbilder har vært avgjørende for oppklaringen av alt fra lommetyverier til store drapssaker, uttalte Morten Drægni til Aktuell Sikkerhet i fjor – da han som politioverbetjent var fast deltaker i Åsted Norge på TV2.

Det var i fjor sommer at to menn utenbys fra kom til hovedstaden for å delta i festlighetene under Gay pride.

Den ene av de to ble utpå kvelden kjent med en mann i midten av 20-årene. I dommen fra Oslo tingrett går det frem at sistnevnte ble med dem til hotellet.

Da tredjemann utpå natta ble lei de andres aktivitet fordi han både var trøtt og beruset, sørget han for at kameratens nye bekjentskap måtte forlate hotellrommet.

– De to våknet opp på formiddagen neste dag, og oppdaget at de var rundstjålet. De konstaterte at ett av nøkkelkortene var borte, og antok at tiltalte hadde tatt med seg dette da han ble bedt om å gå. De fant også et bankkort med et bilde av en person de gjengjente som gjesten fra natta før, heter det i dommen som ble avsagt tirsdag.

Under hovedforhandlingen la aktor, politiadvokat Gina Salvesen, frem overvåkingsbilder fra hotellet. Mannen som innledet forhold til tiltalte vitnet i retten, og identifiserte han som gjerningsmannen. Han gjenkjente også ryggsekken og skuldervesken som tiltalte bar på.

Mannen på overvåkingsbildene bar også med seg to fulle bæreposer. I tillegg til å stjele med seg kontanter fra de to fornærmede, tok han blant annet også tre mobiltelefoner, solbriller, diverse klær og bankkort.

Mannen som nå er dømt for tyveriet, hevder han ikke husker noe fra den aktuelle natta.

– Retten finner det hevet over enhver rimelig tvil at det var tiltalte som sto bak tyveriene. Han handlet med forsett og det finnes ikke formildende i saken, slår tingretten fast.

Domfelte må betale cirka 15.000 kroner til sammen i erstatning til de to fornærmede. Straffen på 105 dagers fengsel omfatter også reaksjon for ett tilfelle av å ha båret kniv på offentlig sted, og er en samlestraff med en betinget del fra en tidligere dom.

Dommen ble avsagt i Oslo tingrett tirsdag, og er foreløpig ikke rettskraftig.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no