Forgrep seg via Skype

etterforsker_ovre-romerike_tingrett

Kilde: rb.no – Per Stokkebryn.

En 31 år gammel mann innrømmer seksualisert kontakt med over 20 barn via Skype.

Mannen fra Øvre Romerike må svare for en lang rekke tiltaleposter når han mandag møter i Øvre Romerike tingrett.

Tiltalte erkjenner de aller fleste av tiltalepostene.

12 av postene gjelder at han har forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd. Dette går på at han skal ha fått barna til å sende ham seksualiserte bilder av seg selv eller vise seg fram via Skype. I mange av tilfellene skal det ha skjedd gjentatte ganger.

Sa han var ung jente

31-åringen er også tiltalt for selv å ha utvist krenkende eller annen uanstendig adferd overfor barn under 16 år. Her omfatter tiltalen hele 23 poster, og mange av barna går igjen i begge sakene.

Mannen skal ofte ha chattet med barna etter å ha utgitt seg for å være en ung jente og deretter ha sendt bilder med seksualisert innhold. Andre ganger skal han ha vist seg fram naken og i seksualiserte situasjoner, ofte i forbindelse med onanering.

Handlingene skal ha foregått over en toårs-periode kommer det fram i tiltalen.

Ifølge tiltalebeslutningen var også mannen fra Øvre Romerike i august 2014 i besittelse av 138 filmer og 11 bilder som blant annet viste overgrep mot barn eller barn i seksualiserte situasjoner. Den totale lengden på filmene var rundt 44 timer.

– Glad han ble stoppet

– Min klient innrømmer nesten alt i tiltalebeslutningen. Det er snakk om så mange tilfeller at han har problemer med å skille dem fra hverandre, sier mannens forsvarer, advokat Jørund Lægland.

Tiltalte ble pågrepet i midten av august 2014, og ifølge Lægland erkjente han forholdene allerede første gang han ble avhørt.

– Hva har han forklart om hvorfor han gjorde ugjerningene?

– Det vil han forklare seg om i retten. Men han er grunnleggende glad for at politiet stoppet ham, slik at det tok slutt. Det er ingen opplysninger om at han har gjort noe lignende etter at han ble pågrepet.

Marianne Stein er bistandsadvokat for samtlige fornærmede.

– Jeg ønsker ikke å gi kommentarer foran rettssaken, sier hun.

Vil inndra IT-utstyr

Statsadvokaten vil legge ned påstand om inndragning av alt IT-utstyr som er brukt i forbindelse med de straffbare handlingene. Påstand om erstatning/oppreisning forbeholdes også nedlagt.

Det er avsatt hele sju dager til rettssaken.

Følg oss på Facebook

www.thhcon.no

Email: post@thhcon.no

Advertisements